Activiteiten

NIEUW! Kruidencursussen ‘Wilde, geneeskrachtige en eetbare planten van het seizoen’. 🌿
Samen met een vaste groep cursisten deel ik 6 weken lang alles over de geneeskracht en eetbaarheid van de wilde planten en bomen om ons heen. Je leert niet alleen de basis van het wildplukken en het determineren van planten, maar ook hoe je bijvoorbeeld een tinctuur of kruidenkompres maakt. Ook zullen we regelmatig wat lekkers en gezonds maken met vers geplukte kruiden. 💚 Binnenkort volgt er meer info en kun je je inschrijven.

Voorjaarscursus:  za. 25 maart, 1 april, (8 april = Paasweekend), 15 april, 22 april, (29 april + 6 mei = meivakantie), 13 mei, 20 mei
Zomercursus: za. 17 juni, 24 juni, 1 juli, (8 juli t/m 19 augustus = zomervakantie), 26 augustus, 2 september, 9 september.
Herfstcursus: za. 23 september, 30 september, 7 oktober, (14 okt+21 okt: vakantie), 28 oktober, 4 november, 11 november.
Locatie: De Polderij in Maassluis
Tijden: van 9.30-12.00 uur

Wildplukwandelingen

Er worden regelmatig kruidenwandelingen georganiseerd, o.a. in Voedselbos Vlaardingen, Avonturis in Maassluis, De Polderij in Maassluis, Het Westerhonk in Monster en de Biesbosch in Dordrecht. We zullen een wandeling maken waarbij Janneke zal vertellen over de geneeskracht van verschillende kruiden/vruchten/zaden/noten en daarna maken we hier een wildplukhapje mee klaar. Liever een privé (gezins)wildplukwandeling of een bedrijfsuitje? Ook dat behoort tot de mogelijkheden! De wandelingen zijn te vinden in de agenda en bij de evenementen op Facebook.

Kruidenworkshops
Wil je een wildplukwandeling combineren met een workshop? Ook dat is mogelijk! Denk aan een smudgespray maken met behulp van kruiden, etherische oliën en edelsteentjes. Of een olie maken met bijvoorbeeld goudsbloem, kamille of madelief. Ieder jaar rond Midzomer maken we een Kruidwis in de Broekpolder. Ook kunnen we een smudgestick, kruidenwis of kruidenzout maken.

Dwalen in de Broekpolder
Samen met een groepje volwassenen op een natuurbelevingswandeling in de Broekpolder. Ik sta graag stil bij de verandering van de seizoenen en daarmee ook de veranderingen in onszelf. De wandelingen zullen dan ook altijd plaatsvinden op speciale dagen, zoals bijvoorbeeld de langste dag van het jaar (Midzomer), de dag waarop dag en nacht even lang zijn (Mabon) of Volle maan. De wandelingen zijn te vinden in de agenda, webshop en bij de evenementen op Facebook.

Natuurwijs (groep 1 t/m 8)

Janneke van Ruijven is regio Coördinator van NatuurWijs. Wil je samen met school de natuur en de verschillende seizoenen ervaren met alle zintuigen en tegelijkertijd spelenderwijs, zelf ontdekkend leren? Eèn van onze Natuurwijzers neemt je graag mee om de natuur te ervaren met hart, hoofd en handen. 🌳

Wat zijn de mogelijkheden?
Verkort bosuitje (1/2 schooldag)
Bosuitje van een dag (1 schooldag)
Driedaagse in de natuur (3 schooldagen)

Voor meer informatie over Natuurwijs kijk op: https://www.natuurwijs.nl/

Andere wensen of ideeën?
Ben je ergens naar op zoek, maar staat het niet tussen de bovengenoemde activiteiten? Of heb je andere vragen? Neem gerust contact op!