over Het Dwaalspoor

Het Dwaalspoor is opgericht door Janneke van Ruijven. Moeder van twee kinderen, Linde (9 jaar) en Vos (6 jaar) en vrouw van Eelco van Ruijven die (naast zijn baan) een Ecologisch Adviesbureau heeft opgezet om Vlaardingen e.o. verder te vergroenen.

Janneke is liefhebber van geneeskrachtige kruiden, bomen & paddenstoelen, muziek, yoga, natuurlijk (moes)tuinieren, lezen, dieren en gezonde & veganistische voeding.

De doelstelling van Het Dwaalspoor is de verbinding tussen mens en natuur te herstellen. Het Dwaalspoor richt zich op volwassenen in Vlaardingen en omstreken. Bij alle activiteiten van Het Dwaalspoor staat natuurbeleving en zorg voor de aarde centraal. De natuur ervaren met hart, hoofd en handen.

Janneke is geboeid door de helende kracht van de natuur en wil dit anderen ook graag laten ervaren. Zowel mentaal door simpelweg in stilte tegen een boom te zitten. Janneke neemt je graag mee op een (stilte)wandeling om te ‘dwalen met aandacht’. Een mooie manier om uit je hoofd te komen en in je hart. We gebruiken hierbij al onze zintuigen en nemen de tijd om te aarden, te verwonderen en te verbinden met het seizoen, de natuur en onszelf.

Maar ook fysiek kun je de helende kracht van de natuur ervaren, bijvoorbeeld door het inzetten van zelfgemaakte kruidentheeën en tincturen bij ziekte en kwaaltjes. Tijdens haar wildplukwandelingen, kruidenworshops en kruidencursussen leer je daar meer over.

Sinds oktober 2019 is Janneke actief bestuurslid Stichting Boombehoud Vlaardingen. Janneke is gecertificeerd NatuurWijzer, IVN Natuurgids & Mycotherapeut. Momenteel volgt Janneke de opleiding Kruidengeneeskunde (3e jaar) bij Het Kruidenrijk in Haaren om haar kennis op het gebied van kruiden nog verder uit te breiden. Ook heeft ze de jaarcursus bij de Wilde School afgerond voor de leukste vegan wildplukrecepten en de cursusEetbare Paddenstoelen kweken’. Verder doet Janneke veel aan zelfstudie. Meer informatie over Janneke vind je op haar linkedin profiel.