over Het Dwaalspoor

Het Dwaalspoor is opgericht door Janneke van Ruijven. Moeder van twee kinderen, Linde (7 jaar) en Vos (5 jaar) en liefhebber van yoga, bomen, muziek, kruiden, natuurlijk (moes)tuinieren, lezen, dieren en gezonde & veganistische voeding.

De doelstelling van Het Dwaalspoor is de verbinding tussen mens en natuur te herstellen. Het Dwaalspoor richt zich op scholen, de buitenschoolse opvang, gezinnen en volwassenen in Vlaardingen en omstreken. Bij alle activiteiten van Het Dwaalspoor staat natuurbeleving en zorg voor de aarde centraal. De natuur ervaren met hart, hoofd en handen.

Janneke is twee jaar werkzaam geweest als Coördinator Kindertuinen bij Stadslandbouw van Ruytenburch. Daar ontdekte zij dat haar passie ligt bij mensen (kinderen) de natuur en de seizoenen te laten ervaren. Janneke is gecertificeerd Natuurwijzer en IVN Natuurgids. Ook heeft ze verschillende workshops en trainingen gevolgd, waaronder ‘Peuters en kleuters in het wild‘ van ‘Natuur is een feest‘. Verder maakt Janneke deel uit van het educatieteam van Voedselbos Vlaardingen, waar permacultuur educatie gegeven wordt aan leerlingen van het basisonderwijs. Samen met Mirjam Hooijmeijer organiseert zij regelmatig de Voedselbos Rangers voor kinderen van 4-8 jaar oud. Sinds oktober 2019 maakt Janneke deel uit van Stichting Boombehoud Vlaardingen, ze is bestuurslid en onderhoudt de Facebook pagina. Het Dwaalspoor is Supporter van Schoon. Momenteel volgt Janneke de opleiding Kruidengeneeskunde bij Het Kruidenrijk in Haaren om haar kennis op het gebied van kruiden verder uit te breiden en een jaarcursus bij de Wilde School voor de leukste vegan wildplukrecepten. Meer informatie over Janneke vind je op haar linkedin profiel.